
‘Yolcular her dakika değişir; ama yol, o hep aynı.’
Bhagavat Gita
Düzenli meditasyon yapmak genel sağlığımızı iyileştirmeye görünür bir biçimde destek oluyor.
Güncel çalışmalara artık gösteriyor ki Meditasyon ve Mindfulness tekniklerini düzenli uygulamak konsantrasyonu arttırıyor, endişe ve kaygıyı azaltıyor, genel sağlığımızı iyileştirmeye görünür bir biçimde destek oluyor. Çağdaş yaşam koşullarında kendimize ayıracağımız 5-10dk ile günümüzün daha rahat ve kolay geçmesini sağlarken, karşılaştığımız durumlar karşısında merkezde kalarak kendimiz ve çevremiz adına sağlıklı kararlar almamızı da kolaylaştırıyor.
Meditasyon hakkında merak edilenler
-
Meditasyon 101
Neden meditasyon yapılır? Faydaları nelerdir ve bunlar nasıl ölçülür? Meditasyon yapmak nasıl öğrenilir? Meditasyon ve mindfulness arasında bir fark var mı? Bir minderin üstüne oturup (saatler değilse de) dakikalarca sessizlik içinde oturmak gerekli mi?
Bu yazıda tüm bu geçerli sorulara yanıtları bulmak için okumaya devam edebilirsiniz.
-
Meditasyon Teknikleri
Eski kadim meditasyon pratiklerinden günümüze kadar bir çok farklı meditasyon tekniği geliştirilmiştir. Meditasyon tekniklerini zihni sakinleştirmek veya içgörü kazanmak için 2 temel gruba ayırabiliriz. Zihni sakinleştirmek için kullanılan teknikler ve zihin için bir yönelim belirleyerek anlayış ve bilgelik arttırmak için kullanılan içgörü meditasyonları.
-
Yeni Başlayanlar için Meditasyon
Siz de artık zihin sağlığınızı korumaya karar verdiniz mi? Peki nerden, nasıl başlamalı? Temel olarak bilinmesi gereken şeyler neler? Meditasyon yapmak nasıl hissettirir? Ne beklemeli?
Bunların hepsi çok normal sorular, şimdi biraz da yanıtlarına bakalım:
-
Meditasyonun Faydaları
Farkındalığın artması, netlik, şefkat ve anlayış, sakinlik hissi gibi bir çok değişimin meditasyonla dönüştüğünü görüyoruz. Odaklanmanın gelişmesi direkt meditasyonla alakalı. Hatta araştırmalar, 4 hafta boyunca düzenli meditasyon yapmanın sonucunda insanlarda odağın %14 arttığını gösteriyor.
